30 Days of Books – Day 21: Favorite quotes from/about book

0
Dag 21 van de 30 Days of Books alweer en vandaag kijken we naar mijn favo quotes uit of over een boek. Mooi excuus om er dus twee te noemen in plaats van maar één. Daarom vandaag één quote uit een boek en één quote over een boek! Eerst een quote uit een boek, uit één van mijn favo boeken zelfs, namelijk een quote van Katniss uit The Hunger Games. Mooie en diepgaande quote die denk ik voor iedereen op een bepaald punt in zijn of haar leven wel relevant is. Al is de situatie waarin Katniss zit, waarop deze uitspraak van toepassing is natuurlijk wel heel erg extreem.
'You don't forget the face of the person who was your last hope.' - Katniss Everdeen, The Hunger Games
De tweede quote gaat over een boek en komt uit de mond van Toni Morrison, een Amerikaanse schrijfster die zelfs de Nobelprijs voor de Literatuur heeft mogen ontvangen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit een boek van haar gelezen heb, maar ik vind haar quote wel erg mooi. En kloppend, zo loop ikzelf ook met een idee voor een boek in mijn hoofd waar ik al een begin mee heb gemaakt.
'If there is a book that you want to read, but it hasn’t been written yet, you must be the one to write it.' - Toni Morrison
En dan volgt natuurlijk weer de vraag wat jouw favo quote van of over een boek is!
Share.

About Author