30 Days of Books – Day 23: A book you’ve read more than three times

0
Dag 23 alweer, hierna nog maar een weekje en dan zitten we er al weer doorheen. Maar goed, zover zijn we gelukkig nog niet. Vandaag een boek dat ik al meer dan drie keer gelezen heb. Kinderboeken die ik vroeger meer dan drie keer gelezen heb zijn er heel veel, maar tegenwoordig lees ik elk boek eigenlijk nog maar één of hooguit twee keer, gewoon omdat er zoveel boeken zijn die ik ook allemaal nog gelezen wil hebben! Nu ik er over nadenk is er trouwens wel een boek, of eigenlijk een vijfdelige serie die ik toch wel minstens drie keer gelezen heb, namelijk de ‘Weeskinderen’-serie van Virginia Andrews. Vier boeken, elke over één weesmeisje en een vijfde boek dat over hen samen gaat. Ik had er een omnibus van, waar ze alle vijf in gebundeld zaten en toen ik de boeken van Virginia Andrews echt ging sparen, heb ik ze ook nog eens allemaal als los boek gekocht. Ik denk dat ik de omnibus alleen al drie keer gelezen heb en de losse boeken ook zeker allemaal nog éénmaal. Dus die boeken hebben hun plaats op deze dag zeker wel verdiend.
De Weeskinderen-serie vertelt het meeslepende verhaal van vier jonge meisjes die op tragische wijze wees zijn geworden en hunkeren naar de onvoorwaardelijke liefde die alleen familie kan geven. De eerste vier boeken, Butterfly, Crystal, Raven en Brooke, beschrijven de onfortuinlijke ervaringen van elk van de vier weesmeisjes. Ze kunnen hun geluk niet op wanneer ze worden opgenomen in een liefdevolle gezinssituatie. Maar voor alle vier spat de zeepbel van geluk op pijnlijke wijze uit elkaar en is de terugkeer naar het weeshuis onontkoombaar. In Vlucht uit het weeshuis, het laatste deel uit de serie, blijkt hoe vreselijk het verblijf in het weeshuis is voor Butterfly, Crystal, Raven en Brooke. Ze zoeken zoveel mogelijk steun bij elkaar en fantaseren over nieuwe kansen in hun leven. Totdat de ontdekking van een angstaanjagend geheim al hun hoop op een beter leven doet vervliegen.
Ik zou bijna overwegen om ze nog een keer te gaan lezen, nu ik me er weer een beetje in verdiept heb. Misschien als ik mijn ‘to-read’-stapel wat uitgedund heb. ;) Welk boek kun jij geen genoeg van krijgen en heb je inmiddels helemaal versleten?
Share.

About Author